Takk for en hyggelig jubileumsfest på Phønix
Klikk for full størrelse
Vi hadde det gøy denne kvelden!

Om salen ikke var helt fullsatt, så var det ikke langt unna. Og når lyset i salen ble slukket og scenen var klar for koret og våre gjester litt over kl 19, kjente vi det på oss: Dette ville bli en minnerik konsert!

Koret har ikke for vane å omtale seg selv, men responsen fra publikum fortalte oss at de hadde det bra sammen med oss denne kvelden. Ut over dette lar vi herved Fredriksstad Blads utsendte medarbeider få omtale kvelden fra tilskuerplass:
Det var mye mer enn klokkeklar korsang som runget i Phønix-lokalene under Fredrikstad Mandssangerforenings jubileumskonsert i går. Lystige spillopper på scenen hørte også med.

Av Silje Jarild Waterssilje.jarild.waters@f-b.no
Fredrikstad Mandssangerforening fyller 15 år i år, og da er en livlig jubileumskonsert på sin plass.
Sammen med fire artister i Orfeus og dirigent Helge Hovland, ble gårsdagens konsert en visuell og leken underholdningsaften med alt fra norske, nasjonalromantiske perler til spanske viser eller kjente Elvis-låter.

Spesiell gjest
Man skulle ikke lengre enn til låt nummer to, «Bådnlåt» av Grieg, for å få seg en underholdende overraskelse, da tenor Morten Pettersen lot seg høre som en mjauende katt fra en stige midt i lokalet.
Den romantiske låten «Brudeferden i Hardanger» ble deretter dramatisert med innlevelse på scenen, mens en projektor viste passende fotografier.
– Men skal vi tegne et komplett bilde av nasjonalromantikken må vi ta med Henrik Wergeland, sa sigelsesmester Vidar Kinn, og her møtte publikum også kanskje kveldens morsomste nummer med en gjesteopptreden litt utenom det vanlige da en hund fikk utfolde seg på scenen under Wergelands «Hunden».
Arrangementet på denne låten, av Tore Ulleberg, hadde blitt laget spesielt til Mandssangerforeningen.

Som 15-åringer
Det ble altså en korkonsert litt utenom det vanlige, og på tross av at koret består av godt voksne herrer, kunne de tidvis utfolde seg som gutter på samme alder som koret de synger i.
Smil, smådansing og en munterhet som smittet publikum strålte på scenen fra begynnelse til slutt. Koret fikk god bistand fra solistene Birgit Gudim Søland og Ann. Cathrin Tessnes, i tillegg til gitaristene Jan Frode Stevy og Trond Davidsen.
I andre akt ble McCartney og Lennons «My Mammy» overbevisende fremført av skøyeraktige kormedlemmer iført stripete 30-tallsbadedrakter til høy latter fra publikum.

Lengter mot våren
Mot konsertslutt beveget sangerne seg tilbake til utgangspunktet i nasjonalromantikken, og fremførte blant annet «Våren» av Vinje og Grieg.
– Det er jo november, så hva passer da bedre enn å lengte frem og synge om våren, smilte sigelsesmesteren Kinn.
Helt avslutningsvis fremførte de fotballhyllesten, «You'll Never Walk Alone», som i utgangspunktet stammer fra musikalen «Carusel», og Fredrikstad Mandssangerforening minnet alle om at man ikke går alene i disse mørke høsttider og lot siste jubileumstone falle til høylytt applaus.

Kilde: Fredriksstad Blads nettutgave, 2.november 2008


...tilbake

Søk
Linker
Om oss på f-b.no
Sangtekster
Nettstedet administreres med enkelWEB fra IntegrasjonsPartner AS